Nödstopp!

Kära Enesa-blogg-läsare jag känner starkt att jag vill dela dagens händelse med er.  Tillåt mig börja med att tala om att jag hade nationella prov idag, skiftlig del.  Vilket jag anser att jag behärskade ganska bra. Och hoppas innerligt att jag får ett betyg med minst två bokstäver och ett litet sött plus vid sidan om. (Jag syftar ej på ig+) Det förtjänar jag!  Nu skall jag komma till the point .. Imorses när jag kom till skolan lite extra tidig med en lokaflaska i högerhanden och en tablerone i vänster (Nice kombination) Kände jag att jag var vid behov av att besöka wc:n eftersom det var förbjudet att gå på toa under den första timmen av skrivningen, tyckte jag att att jag skulle ta tillfället i akt och slippa distraheras under provet. 

Sååå I went to the toaletten för de funktionshindrade  för de fanns ingen annan i närheten. Toa som toa liksom!  Men befann mig där,då den KLUMPIGA sidan av Enesa lystes upp big time!
Jaaaa, jag råkade då trycka på knappen NÖDSTOPP istället för att tända ljuset !!! Vad tror ni hände efteråt? Joooo det började naturligtvis TJUTA!  TUT TIIIT TUT TIIIT (Nåt i den stilen) Vad gör jag? Jo jaag grips av panik, går ut från toan skriker "Haaallåå jaaaou haalllåå jag tryckte på nödstop, det lååter jaaaou!"  Hahahahahahahahaha. Mina kära klasskamrater skrattar och obekymrat ger de mig instruktioner d.v.s  att trycka på "Stoppa nödstopp-knappen" 
Hahahaha tur att inte polisen eller andra tjänstemän i uniformer dök upp.  För då skulle Enesa visa sin blyga och generade sida(A)
Från och med idag kommer den här symbolen alltid få mig att skratta! :D
                                       HAHAHA HA HAHA HA
image20


Jaaauo

 I had a lovely day today. :D :D

Lättad Enäziiita?

Ja verkligen!!! Indeed.  Vecka 16  har varit en riktig utmanar-vecka! Jag bryr mig inte ens om att fredagen är kvar tills helgen kommer.  För att jag har lagt allt det jobbiga bakom mig! Ohh begreppet lättad är verkligen en snål beskrivning av mina känslor. Nu kan jag puusta ut ordentligt, sova gott om nätterna och stryka över alla prov och inlämningstillfällen i min almenacka! Och det mina kära vänner, ja det är något jag redan gjort med ren 100%lig glädje...I promise  :D
                                                           
          
                     AVKLARADE MOMENT

 •  Inlämning av förskolebarnens utveckling
 • PM inför Nationella Prov
 • Idrottsprov
 • Förberedning inför NP
 • Nationella Prov. (Muntlig Redovisning)

     Vad väntar nu? 

 En fett sköön helg  jaaaaou  :D


Jag Gratulerar Mitt Folk!

Den här dagen tillägnar jag till mitt romska folk  och  till att visa tacksamhet för att den här dagen överhuvudtaget existerar. Den här dagen är vår. Mitt kära folk upp och hoppa (bokstavligt talat) och fira klart och tydligt!  Hissa vår färgglada romska flagga, sjung vår nationalsång och bevara vår dag i minnet.

 image19 

Konflikthantering!

 Helloooo. Kära bloggläsare här har ni ett antal konkreta förslag inom konflikthantering. Jag tänkte att följande punkter kan  komma till användning för många av oss!  Ingen har ju det senaste antivirusprogrammet mot konflikter... Något som visserligen bör uppfinnas:D 
 
"Visst kan en konflikt rensa luften, men den kan lika gärna ytterligare förgifta atmosfären"Konkreta och tydliga förslag

 • Kväv elden i sin linda. Försök att lösa konflikten gemom att tala ut om problemen på ett tidigt stadium.
 •  Försök sätta dig in i den andres situation. Kanske skulle du själv ha handlat likadant i en liknande situation. För att kunna förstå varandra måste vi kunna lyssna. Om vi inte är intresserade av att lyssna och om vi inte får tala till punkt, blir det snart viktigare att kunna ta tillbaka ordet , ge igen och visa att den andre har fel. Om både partner resonerar på det viset kommer man ingen vart!
 •  Fokusera på det positiva. Kritisera inte bara det som är fel, utan påpeka också positiva saker i sammanhanget.
 •  Fråga i tid. Det är bättre att fråga en gång för mycket än en gång för litet. På så sätt undviks många missförstånd. 
 •  Ingen skall behöva förlora ansiktet. Se till att ingen tvingas känna sig som en förlorare i en konflikt!

                                                                             

                                      Jag själv personligen uppmanar alla bloggläsare, att åtminstonde försöka hantera/lösa konflikter som är  elakartade och inte sopa dem under mattan! Eller bidra till förgiftning av atmosfären och miljöförstörning!  Och sjävklart mår ju ingen bra av att komma i konflikt med pappa, läraren, bäste vännen eller pojkvännen .  Jag säger.. Good Luck   
            

                                                                 ///Konfliktrådgivaren. Enesa R.

                                                      
                                                                 
      
  image18Gott Folk. Våren är hääär!

image17

Toooday har jag varit väldigt produktiv, jag har haft mycket överskottsenergi. Till skillnad från yeeesterday, då jag var kraftigt orklös!. Solen fick mig att lysa upp idag. Äntligen Soooool!  Vilken häärlig vårkänsla den bringer, så många leenden den lockar fram och så mycket glädje den skapar!  Caferna i stan var fullproppade med solsugna människor som helst satt ute och fikade under den härliga efterlängtade vårsolen.  Så många barn som skuttade runt med en piggelin eller en twister i deras kletiga händer.  Samt såå mååånga tonårsflickor som ivrigt väntadepå att få komma in till BIANCO och dess stora utförsäljning!

Jag lyckades vända många huvuden idag, dels på grund av min yttre skönhet:p (of course) och dels på grund av min högljudda NYSNING!! Hahahahaha folks huvuden vändes verkligen i hela och utvidgade 90:o graders vinklar. HAAA HAAaaaa ha chuuuuu.  Jag ber innerligt om ursäkt om jag orsakade näckspärr/värk åt vissa stackare(A)


Mitt liv har den senaste tiden varit väldigt händelserikt.  Jag är mer aktiv än tidigare. Spenderar mer tid åt roliga aktiviteter och umgås mer med mina nära och kära. Jag tar raska promenader, spenderar mina raster utomhus med galet sällskap , skrattar oabrutet i matsalen, och blir intervjuad av journalister och  fotograferad av fotografer. 

Elvin känn dig ÄGD big time:D HAHAHAHAHA... Såååååå roligt och underhållande det var när du TAPPADE glaset i matsalen idag. Jag skrattade till max, tror även att jag lyckades ge mig själv lite heta magmuskler! Själva handlingen var ju verkligen inte rolig, utan väldigt pinsam och centrerad. Meeen det som var såååå roligt och underhållande var sätttet du försökte nonchalera bort din klumpighet. Det där "it-wasn't-me-facet" och så snegla du lite åt vänster och höger under tiden mattanten "Ulla-Britt" städa undan din klumpighet!  Måånga glasbitar kan man ju lätt konstatera!  Ncncnc det här är väll det tillfället man då kan säga??? ....... AJA BAJA ELVIN!        :D


Orklös

Slänger in ett nytt kort och ger mig själv befrielse från att uttrycka ngt mer... Orka!!! 
    
                 OBS! Enjoy the pic ;)


       Fake or  true  Smile EnäziiiTa?.....

image16

RSS 2.0